- Daca vrei sa realizezi schite si proiecte de invidiat, te invitam sa descoperi care este cel mai bun laptop pentru programele de arhitectura.
- Recomandarile noastre iti vor pune la dispozitie procesoare de ultima generatie, ideale pentru editarea grafica.
- To sugeram sa optezi pentru o solutie care ofera capacitati de top memoriei RAM i SSD.
- Retine ca cel mai bun laptop za soft-urile de arhitectura neophodna ili placa video performanta.
Este dificil sa alegi cel mai bun laptop pentru utilizarea programmelor de arhitectura, mai ales daca nu esti sigur de capacitatile pe care trebuie sa le detina un astfel de dispozitiv.
U mod clar, laptopurile pentru utilizarea regulata la birou sau acasa sunt folosite in principal pentru lucrari sau proiecte mai usoare. Astfel, nu necesita specificatii de top.
Majoritatea (daca nu toate) lucrarilor implicate in arhitectura se refera la schite, harti si desene ale structurilor. Astfel, este necesar ca graficianul sa le pregateasca, editeze, vizualizeze si chiar sa le modifice.
Prin urmare, in astfel de cazuri, cel mai bun laptop pentru arhitectura trebuie sa dispuna de cateva caracteristici importante, care sa ajute la simplificarea muncii.
Što trebate učiniti sa laptopom za arhitekturu?
Echipa noastra a alctuit o serie de caracteristici pe care ar trebui sa le detina un astfel de dispozitiv. Iata care sunt cele mai importante dintre ele. Totusi, nu te limita doar la aceste aspecte:
- Procesor Intel Core i7 sau mai nou
- 16 GB minimalne RAM memorije za više performansi
- Tvrdi disk (pohrana) od 512 GB SSD sa minimalnim 750 GB/7200 RPM
- Monitor/displej demensiuni modeste skroman za a-l putea transporta cu usurinta
- Video adapter za grafičku karticu od 512 MB VRAM za više
- Operativni sustav Windows 10 Pro (ne Home)
- O placa de sunet compatibila cu Windows (100%)
- Adapteri za ponovno korištenje: Wi-Fi uključujući i mrežni adapter za Ethernet ili Ethernet za brzo povezivanje
- Hard disk extern pentru copii de rezerva – ar trebui sa aiba cel putin aceeasi dimensiune ca si unitatea interna sau chiar mai mult
- Servicii de garantie pentru diferite piese
Osim toga, može se odlučiti za prijenosna računala za arhitekturu, provjerite i potvrdite minimalni softver:
- Integriran je Microsoft Office 365
- Kompatibilna je s Autodesk AutoCAD 2017 sa novom verzijom (na LT)
- Funkcionira s Adobe Creative Cloudom i MultiFrame
BILJEŠKA
Retine faptul ca este posibil ca unele produse sa nu se afle pe stoc la momentul in care accesezi site-ul recomandat. Iti sugeram sa te grabesti!
Care sunt cele mai bune laptop-uri pentru arhitectura?
- Procesor Intel Core i7
- Frekventna frekvencija 2800 MHz
- TurboBoost 4700 MHz
- 16 GB memorije RAM-a
- Kapacitet SSD-a od 1 TB
- Dijagonala od 14 inča, rezolucija 1920 x 1080
- Prilično smiješno
Verifica pretul
Laptopul Asus ZenBook 14 UX435EG-A5044T este o alegere excelenta daca vrei sa rulezi orice software legat de arhitectura.
Vinova loza s nevjerojatnim kompjuterskim procesorom (Intel Core i7-1165G7), frekvencija je 2800 MHz i TurboBoost od 4700 MHz. Aceste caracteristici il transforma intr-o solutie ideala pentru majoritatea sarcinilor de arhitectura si pentru editare video.
Dispozitivul vine la pachet cu 16 GB memorije RAM-a sa sjedinjenim SSD-om s vrhom, njegu dispune ili kapacitetom od 1 TB. Astfel, nu va trebui sa iti faci griji cu privire la insuficienta spatiului de stocare a tuturor schitelor tale.
Dijagonala je otprilike 14 inča, veća ili rezolucija od 1920 x 1080. Este mai mic decat probabil ca te asteptai, deci il vei putea transporta rapid si simplu. Osim toga, su o forma dreptunghiulara unica si un aspect preferat de foarte multi utilizatori.
Više, uključuje toate porturile de care ai nevoie pentru a-ti desfasura activitatea fara problem: un port USB-C, un port USB-A, un port HDMI, precum si un cititor de microSD card.
- Garantie un an
- Test MIL-SPEC
- Rezistent la apa si la temperaturi extreme
- Parola BIOS i HDD
- Sigurnosna brava
- Cititor de amprenta
- Procesor Intel Core i5
Verifica pretul
Permite-ne sa iti spunem de la inceput ca poti crea modele de capodopera cu acest dispozitiv – Lenovo ThinkPad E15.
Puternic, pe atat de versatil, vine la pachet cu ili diagonala od 15,6 inča, intr-un format FHD Full HD. Asadar, din punct de vedere al dimensiunii, se potriveste mai bine activitatilor desfasurate de acasa.
Faptul ca este proiectat sa reziste la aproape orice soc – inclusiv la apa – si ca functioneaza in aproape orice mediu – de la frigul arctic pana la desertul fierbinte – il fac o alegere excelenta si pentru calatorii sau spatii exterioare.
Kapacitet memorije prodaje se od 8 GB RAM-a, a mrežna kartica podržava maksimalno 16 GB. Uz to, veći je dispozitiv kapacitet SSD-a od 512 MB (ceea ce este mai multi decat suficient pentru stocarea unei multitudini de schite si program).
Instrumenti za različite portove: 2 porta USB 3.1, bez porta USB 2.0, bez porta HDMI, bez porta RJ-45, bez porta USB tipa C, bez porta za audio izlaz/mikrofon.
Nu va trebui sa iti faci griji cu privire la securitatea datelor tale. Prijenosno prijenosno računalo nudi zaštitu za korištenje BIOS-a, hard diska, Sigurnosna brava si cititor de amprenta.
Prezentirajte potpuna rješenja u ovom trenutku, Lenovo ThinkPad E15 s paketom procesora Intel Core i5 (verzija s puno putanje performansi Intel Core i7).
- Zaštitni BIOS
- Display cu iluminare din spate
- Procesor Intel Core i7 iz 11-a generacije Tiger Lake
- Convertibil
- 16 GB RAM-a
- Kapacitet SSD 512 GB
- Durata de viata a bateriei modesta
Verifica pretul
Un alt dispozitiv excelent, care poate fi considerat cel mai bun laptop pentru arhitectura, este HP Pavilion x360 14 Kabriolet 2-u-1.
Retine ca acest gadget este gata sa faca minuni folosind balamaua intuitiva de 360 de grade. Poti lucra cu usurinta in pozitia clasica a laptopului, il poti utiliza in pozitia tabletei sau poti opta pentru pozitia cortului.
Nepovoljan procesor Intel Core i7 od 11-a generacije Tiger Lake. Asadar, va functiona rapid simplu, indiferent de programul de arhitectura pe care il folosesti.
Možete koristiti HP Pavilion x360 14, s 2 utora RAM-a i 8 GB. Astfel, ukupna ponuda prijenosnog računala od 16 GB RAM-a, sve to je potpuno drugačije za soft-urile arhitekture.
Osim toga, možete koristiti SSD diskove kapaciteta 512 GB.
In ciuda tuturor caracteristicilor prezentate, anumiti utilizatori s-au plans de faptul ca durata de viata a bateriei HP Pavilion este modesta.
- Operativni sustav Windows 10 Pro
- SSD od 512 GB
- Procesor Intel Core i7
- Dizajn atraktivan
- 16 GB RAM-a
- Nu este cel mai robustan
Verifica pretul
Daca ai nevoie de un laptop pentru a-ti dezlantui imaginatia, Lenovo ThinkPad P1 ar putea fi alegerea ideala.
Prijenosni prijenosni prijenosnik vine cu un sistem de racire performant, care iti va mentine dispozitivul protejat de daunele cauzate de temperaturele ridicate.
Windows 10 Pro vine integriran u Lenovo ThinkPad P1. Najveći operativni sustav prihvaća mogućnost korištenja i podržava više procesora kako bi se oslobodili memorije i RAM-a.
Lenovo ThinkPad P1 uključuje 16 GB RAM-a i kapacitet SSD-a od 512 GB. Capacitatile sunt mai mult decat suficiente pentru a-ti salva toate proiectele si schitele arhitecturale.
Asemenea, laptopul vine cu conectivitate Wi-Fi integrata. Aceasta reprezinta o necesitate pentru majoritatea dispozitivelor disponibile u aceasta era digitala.
- Ecran PixelSense živopisan
- Autonomna baterija: 17 ruda
- Uključite brzi program i web stranicu
- Constructie robusta
- Korisnik za prijevoz
- Kapacitet SSD-a od 1 TB
- 16 GB RAM-a
- Prilično smiješno
Verifica pretul
Aceasta solutie poate reprezenta sansa ta de a obtine performante de top si o grafica uimitoare. Cu cel mai noviji model Microsoft Surface Book 2, vei putea crea proiecte si schite in cel mai relaxant mod posibil.
Kako Microsoft Surface, acesta este un laptop de lux care ofera putere si funkcionalitate de ultima ora – uključuje GPU integriranu Intel HD Graphics 620, preduvjet za SDXC karticu kompletna.
Funkcionira s procesorom Intel Core i7, radi na 1900 MHz. Asadar, nu va trebui sa iti faci griji cu privire la viteza sau performantele sale.
Chiar daca vine cu doar 16 GB RAM-a (ceea ce sunt oricum suficienti pentru activitatile de arhitectura), aest laptop dispune de ili capacitate SSD od 1 TB.
Dizajn-ul je atraktivan, s ekranom od 15 inča i možete ga pronaći u transportu. Uz to, ecranul sau este sensibil la atingere (ekran na dodir).
Pretul acestui dispozitiv este ridicat, insa producatorii garanteaza competitivitate de top si reusite incontestabile. Asadar, vrijede za folosesti cel mai bun laptop za arhitekturu, te incurajam s opcijama za Microsoft Surface Book 2.
Ce ar trebui sa mai stiu despre laptop-urile pentru arhitectura?
Iata cateva sfaturi suplimentare care te vor ajuta sa alegi solutia ideala:
1. procesor
Acest element determina performanta laptopului tau. Inceputul articolului preporučeno za identifikaciju ili optiune care za dispunu cel putin procesora Intel Core i7.
Pentru ca nimeni nu vrea sa lucreze sau sa realizeze schite ale modelelor cu un laptop lent, iti sugeram sa optezi pentru o solutie care foloseste un procesor de ultima generatie.
2. RAM (pohrana)
Motivul pentru care se preporučuje 16 GB RAM este ca vei avea nevoie de multa memory, mai ales pentru proiectele arhitecturale.
Više puta, prijenosna računala za arhitekturu s 8 GB RAM-a, što je dovoljno za korištenje pravila za brigu o drugim aplikacijama. Totusi, solutiile care ofera 16 GB RAM reprezinta alegeri multi mai bune.
3. Stocare pe hard disk
Cerinta minima pe care trebuie sa o indeplineasca cel mai bun laptop pentru architectura este reprezentata de 512 GB de Stocare na tvrdom disku. Totusi, acest aspect depinde si de bugetul tau.
Uz to, retine ca unitatile SSD sunt preferate fata de tipul de stocare HDD. Cu stocarea SSD, optii ili capacitate multi mai mare. Astfel, beneficiezi de viteze si performante sporite si de o intretinere mai usoara a laptopului.
4. Placa grafica
Nu poti cauta un laptop pentru utilizarea programlor de arhitectura fara sa iei in considerare placa grafica.
Poti miza pe recomandarea specialistilor – NVIDIA GEFORCE. Este puternica, durabila si ofera performante uimitoare.
De asemenea, exista si NVIDIA Quadro si FirePro. Acestea iti pun la dispozitie stabilitate de top pentru lucrarile tale grafice, in special in randarea modelelor 3D.
Totusi, acestea doua sunt scumpe, asa ca daca nu ai nevoie cu adevarat de astfel de modele, potiču opta cu incredere za NVIDIA GEFORCE.
5. Afisare
Acesta este unul dintre cele mai importante considerente atunci cand alegi cel mai bun laptop pentru arhitectura.
Afisajul de pe ecran permite vizualizarea detaliilor complicate pe care le poti vizualiza in timp ce lucrezi, asa ca este un aspect demn de luat in considerare.
Aceasta caracteristica determina rezolutia, care nu reprezinta altceva decat pixelii folositi. Asadar, o rezolutie buna ar putea fi de la 1920×1080 la 3200×1800.
Iti recomandam sa verifici si tipul panoului. Cel mai cunoscut este IPS si ofera un kontrast si unghiuri de vizualizare mai bune. Luminozitatea este importanta mai ales atunci cand lucrezi in aer liber, asa ca orice optiune care ofera intre 260-330 nit functioneaza fara problem.
In cele din urma, iti sugeram sa verifici acuratetea culorilor. Retine ca vei avea nevoie de un laptop care sa expuna cat mai bine lucrurile, mai ales cand lucrezi la proiectele importante.
Iata cateva dintre cele mai utile recomandari si informatii referitoare la dispozitivele ideale pentru programele de arhitectura. Nu ezita sa verifici in amanunt toate sugestiile din acest ghid.
Esti tehnician sau pasionat de masini? Iti recomandam sa consulti o lista in care vei regasi cel mai bun laptop pentru diagnoza auto.
Daca ai intrebari sau nelamuriri cu privire la acest subiect, sectiunea de comentarii de mai jos iti sta la dispozitie.